3 Kasım 2009 Salı

Kayseri Cehennemi

Kayseri cehennemi Son 4 sezondur sahasında oynadığı maçlarda Kayserispor, dört büyüklere çelme takıyor. Sarı kırmızılılar, 13 maçta Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor’dan 30 puan almayı başardı.

SÜPER Lig’in 11. haftasında lider Fenerbahçe’ye çelme takan Kayserispor, özellikle ikinci yarıdaki oyunu ile futbol otoritelerinden geçer not almayı başarmıştı.
Alex’in oynamadığı deplasman maçlarında zorlandığı aşikar olan Fenerbahçe’nin bu puan kaybına aslında kimse şaşırmamalı. Bu kaybın sebebi sadece sambacının yokluğu değil.
Son 4 sezonda oynanan 13 Süper Lig maçına baktığımızda Kayserispor’un sahasında 4 büyüklere kök söktürdüğünü görüyoruz.
2006-2007 sezonundan bu yana Kayserispor, sahasında ağırladığı 4 büyüklerle oynadığı 13 karşılaşmanın 6’sında 3 puanı hanesine yazdırırken, 6 tanesinde de berabere kaldı. Bu 30 maçlık süreçte 13 kez gol sevinci yaşayan Kayserispor, kalesinde ise 8 gol gördü.
Tek mağlubiyet Fener’e
Kayserispor, sahasındaki maçlarda en çok Beşiktaş’ı yenme başarısı gösterdi. Sarı kırmızılılar, Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmalarda; 3-0, 2-0 ve 1-0’lık galibiyetler aldı.
Anadolu ekibi, Trabzonspor ile oynadığı 3 müsabakada 2 kez galibiyet sevinci yaşarken, 1 defa da beraberliği bozamadı. Bordo mavililer, Kayserispor ile oynadığı 2 karşılaşmada 1-0’lık yenilgiler alırken, bir maçta da 1-1 berabere kaldı.
Renktaşı Galatasaray ile oynadığı karşılaşmalarda Kayserispor’un henüz galibiyeti bulunmuyor. Anadolu temsilcisi, Galatasaray’a karşı oynadığı 3 karşılaşmada da 0-0 ve 1-1’lik sonuçlar aldı.
Şimdiye kadar oynanan 13 karşılaşmada Kayserispor’u yenmeyi başaran tek takım Fenerbahçe oldu. Sarı kırmızılı ekibe bir kere 2-1 yenilen Fenerbahçe, iki de beraberlik almıştı. 8 Mart 2009’da oynanan ve Kadir Has Stadı’nın açılışı niteliğini taşıyan maçta F.Bahçe, sarı kırmızılıları 2-0 yenmeyi başarmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder