10 Kasım 2009 Salı

Cangele ve Maradona

Futbol hayatına Maradona’nın takımı Boca Juniors’ta başlayan Kayserisporlu futbolcu, Arjantin’de üç kupa kaldırdı. Daha sonra kariyerinde düşüş yaşayan 25 yaşındaki golcü şimdi Kayserispor’da yeniden yükselişe geçti.

KAYSERİSPOR’un Sivasspor’u 4-2 yendiği karşılaşmada attırdığı gollerle yıldızlaştı Franco Cangele. 25 yaşındaki Arjantinli oyuncunun geçmişi ülkesinin ünlü kulübü Boca Juniors’a dayanıyor. Diego Maradona’nın takımı Boca Juniors’un alt yapısında yetişen Cangele, profesyonelliğe de aynı yerde adım attı.
2002’den 2004’e kadar Boca’da oynayan Cangele, kariyerinin en parlak günlerini burada yaşadı. 57 maçta 10 gol atan futbolcu, 2003’te Apertura (Açılış) Ligi’nde şampiyonluk gördü. Aynı yıl Güney Amerika kıtasının Şampiyonlar Ligi olan Copa Libertadores’te de mutlu sona ulaştı. Bir yıl sonra da Copa Sudanamericana’yı kaldırdı.
Sivasspor beğenmemişti
2005’te Independiente’ye transfer olan Cangele, burada dikiş tutturamayınca Colon’a kiralandı. Colon’da kaldığı 2 sezonda 30 maça çıkan Cangele, sadece 6 gol atabildi.
Arjantin’deki grafiği sürekli düşen forvet oyuncusunu Türkiye’den ilk izleyen kişi Sivasspor’u çalıştırdığı dönemde Bülent Uygun’un yardımcılığını yapan Esat Karaberber’di. Karaberber tarafından yeterli görülmeyen Cangele, daha sonra Arjantin futbol piyasasında önemli yeri olan bir kadın menajerin tavsiyesiyle Sakaryaspor’a transfer edildi.
Yeşil siyahlı kulüpte o dönem asbaşkanlık yapan Ömer Kahveci, tangocuyu, Colon’da oynayan takım arkadaşı Ruben Capurro ile birlikte getirdi. Cangele 600 bin, Capurro da 350 bin dolar bedelle Sakaryaspor’la kiralık sözleşmesi imzaladı.
Kupa maçında ayağı kırıldı
Burada geçirdiği 1 yılın ardından tekrar ülkesine dönen Cangele’yi bu sefer Kayserispor kiraladı. Sarı kırmızılılardaki ilk yılında Fortis Türkiye Kupası’nda final oynayan Cangele’nin ayağı bu maçta kırıldı. Karşılaşmanın 105. dakikasında Gençlerbirliği kalecisi Peric’le çarpışan Arjantinli oyuncu, 6 ay sahalardan uzak kaldı.
Bu süreçte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Arjantinli oyuncunun Kayserispor’a alınması konusunda büyük fedakarlıklar yaptı.
Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından bu yana düzenli bir şekilde forma giyen Franco Cangele, bu sezon sergilediği başarılı performansla takımının Süper Lig’in üst sıralarda yer almasında büyük rol oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder