9 Nisan 2009 Perşembe

herkesin Hussain'i


Amerika Birleşik Devletler Başkanı Hussein Barack Obama'nın ülkemizi ziyaret edişi çok büyük bir olaydı elbette. Hoş eşi Michelle, ülkemizi gelmeye değer bulmadığı için gelme tenezzülü göstermedi ama olsun.
Neyse bu önemli değil. Obama fırtınası dindikten sonra kendi Obama kritiğimi yapmak istiyorum.
Obama'nın gelişi kime yaradı. Hussein kime yarandı. Kimin başkanı oldu?
1- Atatürkçülerin oldu: Anıtkabir ziyaretinde, Ulu Önder Atatürk'ün defterine yazdıkları ile kendisine ne kadar büyük saygı duyduğunu söyledi. Burada olmaktan dolayı onur duyduğunu yazdı. E tabi bundan 60 sene öncesinde atalarının model olarak gördüğü adamın defterine yazmak herkese nasip olmaz Huso!
2- Laikçilerin oldu: Laik bir ülke olduğumuzdan bahsetti yine aynı defterde. Konuşmaları boyunca verdiği mesajlar da Türkiye'nin hep laik bir ülke olduğunu söyledi.
3- Muhalefetin oldu: Muhalefet liderleri ile başbaşa 5'er dakika görüşeceğini açıkladı Obama. Ancak CHP lideri Deniz Baykal ile 25 dakika görüştü. Demekki Obama, Deniz Baykal'ın sınavından geçti.
4- Gençlerin oldu: Tophane-i Amiane'de yaptığı buluşmada gençler ile iyi bir diyalog kurdu. Facebook'ta zaten geniş bir hayran kitlesi olan Obama, verdiği cevaplarla da herkesin gözüne girmeyi başardı. Kimileri msn'de, facebook'ta "Love u Obama" yazarken kimileri de "Obama'a gelme buraya, yersin terliği kafana" yazdı.
5- Dincilerin oldu: Ailesinde Müslüman olduğu bilinen Obama, gençlerle yaptığı söyleşide, "Ezana yarım saat var, o zamana kadar süremiz var" dedi. Bu cümlesiyle de hacı amcalarımızın ağızlarına birer parmak bal çaldı.
6- Kürtlerin oldu: DTP genel başkanı Ahmet Türk ile görüştü. Bu da DTP'nin iyiden iyiye Türk siyaset tarihindeki yerini sağlamlaştırdığını gösterir. Obama bile saygı görüp görüşüyorsa bu işte bir iş var demektir. Demeye kalmadı Hussein, Barzani ile görüştü. Türkiye'den sonra Kuzey Irak'a geçen ABD Başkanı, Kürt meselesini buradaki yetkililerle de görüşecekmiş.
7- Hayvan severlerin oldu: Ayasofya Camii'nde kedi seven Obama, Recep Tayyip'e de bu sevgiyi aşıladı. Malumunuz hayvana benzer bir karikatürü çizildiği için hayvanlarla arası iyi olmayan Recep Tayyip, hayvan açılımını da yapmış oldu.
Peki Obama kime yaranamadı?
Bu liste biraz daha kısa ama anlamlı olacaktır. Kendisinin geçiş saatlerinde kapalı olan yollarda kalan herkes sanırım Obama'nın beyaz annesini bolca anmıştır. Allah affetsin.
Ayrıca Obama'nın gelişinden rahatsız olan bir takım gruplar da klasik gösterilerini yaptı. Onlara bir sorum var. "Sizi kim ciddiye alıyor?" 50 kişilik bir grupla protesto yapsanız ne olur, TV'den izleyip küfür etseniz.
Arasında en ufak bir fark yok. Bence!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder