29 Nisan 2009 Çarşamba

Devir hesap devri


SÜPER Lig'in 29. haftasında Sivasspor, şampiyonluk yolundaki en önemli engellerden birisi olan Trabzonspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerek rahat bir nefes aldı. Öyle ya kırmızı beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye elenmeyi bile umursamamıştı ve hedeflerinin Trabzonspor maçı olduğunu işaret etmişti. Bülent Uygun'un öğrencileri Musa, Abdurrahman ve Hayrettin'in golleriyle kazandı.
10 puan bize yeter
Genç teknik adam, karşılaşmadan sonra, "3 galibiyet, 1 beraberlik yani 10 puan bizi şampiyon yapar" diyerek iddiasını ortaya koydu. Uygun, mevcut 60 puanın üzerine koyacakarı 10 puan ile birlikte 70'e ulaşarak şampiyon olacaklarını ifade etti. Sivasspor Teknik Direktörü, bu hesaplamalarına göre zirvede baş başa kaldıkları Beşiktaş'ın Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmalarda puan kaybı yaşayacağını umuyor.
Kaderi derbilerde
belli olacak
Eskişehirspor maçında sergilediği kötü performansa rağmen ikinci yarıda Bobo ve Holosko'nun golleriyle 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu karşılaşmadan sonra Mustafa Denizli'ye, Bülent Uygun'un yaptığı hesap hatırlatıldı. Daha önceden ligin 26, 28 ve 32. haftalarda Beşiktaş'ın olacağı yerlerle ilgili tahminlerde bulunan Denizli, "Bülent Hoca hesabı doğru mu, yanlış mı yaptı göreceğiz" diyerek söz düellosunu başlatmış oldu.
Şimdiye kadar 59 puanı hanesine yazdırmış olan Kara Kartallar, önlerinde bulunan 5 karşılaşmada 13 puanı hanesine yazdırması halinde 74 puana ulaşacak. Yani bir nevi Beşiktaş'ın kaderini derbilerde alacağı sonuçlar belirleyecek. Beşiktaşlıları olumsuz düşündüren olay ise, siyah beyazlıların bu sezon derbilerde aldığı başarısız sonuçlar.
Söz düellosu ile başlayan bu mücadelenin sonunda bakalım, genç Bülent Uygun mu yoksa kurt hoca Mustafa Denizli'nin mi hesapları tutacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder