2 Mayıs 2009 Cumartesi

kötü kızlar iş başında



Bir grup liseli kız, çocuklara baktıktan sonra evin erkekleri ile de ilgilenirse ne olur... Tipik Amerikan porno filmlerine konu olan bir senaryodan yola çıkmış The Babbysitters. 2007 yapımı bir film. Geçtiğimiz günlerde izleme imkanı buldum. Başrollerinde John Leguizamo ve Katherine Waterston var.
Film çocuklarına bakan bir liseli kıza aşık olan adamın hikayesi ile başlıyor. Bir süre sonra bakıcı Sherley ile birlikte olmaya başlayan Michael, kıza para vermeye başlayınca işin rengi değişiyor.
En yakın arkadaşını, onun başka bir arkadaşını, derken arkadaşının kardeşini de bu işin içine sokunca, liseli kızlarımız mini bir şirket kuruyorlar.. Ve adını "The babysitters" koyuyorlar.
Filmin bir sahnesinde "Bize bir kız ayarlarmısın" dediğinde Sherley'in büyümüş de küçülmüş "mama" cevabı ise evlere şenlik; "Öyle dememeni rica ederim." Bunun üzerine telefonun diğer ucundaki arkadaş durumu toparlayarak, "Bakılacak çocuklarımız var, dadı gönderirmisin" diyor.


Gelen sıcak para ile üniversite hayallerine yaklaşan kızlar kendilerinden yaşça büyük adamlarla arabada, kiralanan evlerde birlikte olmaya başlıyorlar. İlk parasını alan Sherley'in 20 papelin üzerine yazdığı "Trouble/bela" kelimesi ise, yeşilliğin tehlike boyutunu bir kere daha gözümüze sokuyor.
Filmin içinde ise ironi üzerine ironi kaynıyor. Son bir kaç dakika haricinde gayet seyrinde, canı sıkmadan ilerleyen "Çocuk bakıcısı"nda genellikle fazla bir hareketlililk yok. Son sahnelerde Sherley'in babası ile karşılaşmasından sonra hiç birşeyin gösterilmemesi film içinde film olabilecek bir durumken, yönetmen David Ross burayı atlamayı tercih etmiş.
Filmin sonunda Sherley'in Michael'i ziyaret etmesi ise, Üç Maymun filmi rüzgarları estiriyor.. Belki de Nuri Bilge Ceylan bu filmden esinlendi ha! Olmaz diye hiç bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder