8 Mayıs 2009 Cuma

Günümüz Türkiye'sinden bir manzara



Hani şu Adidas Superstar giyen çocuktan bahsetmiştim. Alttaki yazıların birisinde...
O gencin asıl ilginç olan yanı ise bambaşka...
Annesi türbanlı.. Gayet sofu takılan bir takımdan olduğu belli kadının. Oğlu ise siyahlara bürünmüş, üzerine ünlü metal grubu Slipknot'un tişörtü... Anne ise oğlunun bu durumuna karışmıyor belli hal ve hareketlerinden.
Yolda çocuk birisiyle mesajlaşıyor. Şeytanlık bu ya gözüm mesajlarına kaydı.. Bir kız arkadaşı/kız arkadaşı adayı ile mesajlaşıyor. Konu ise siyasi görüş...
Çocuğa gelen mesajda sanırım siyasi görüşü, desteklediği parti soruluyor.. Kendisi önce TKP veya CHP'ye yakınlık duyduğunu yazacak. Ama vazgeçiyor. CHP'yi siliyor. Sanırım bu genç arkadaşımız CHP'nin türban açılımına, annesi gibi olanlarla ilgilenmesine kızıyor. Siliyor CHP'yi ve sadece TKP'yi gönderiyor.
Kız, mesajda komünizmin ne olduğunu soruyor. Tabi bu çok kritik bir soru. 154 karakterde nasıl anlatacaksınız koskoca bir akımı.. Bunun Marx'ı, Lenin'i, Stalin'i öncesi Ütopya'sı var.
Çocuk onun yerine kısa bir açıklama ile anti faşizm, herkese eşit yaklaşım, sol görüş olarak tanımlıyor.
Mesajın yarısında annesi çocuğa birşeyler söylemek için eğiliyor. Çocuk annesinin bu mesajını görmesini istemediği için eliyle kapatıyor. Malum türbanlı bir anne, babası da muhtemelen o görüşte birisi.. Çocuklarının istemedikleri bir yolda olduğu haberi onları üzecektir. Çocuk daha sonra gönderdiği diğer mesajları da telefonundan hızlıca siliyor. Maksat ebebeyn görmesin!
Şu anı yaşayınca anladım ki, nesiller arasında yaşanan büyük bir kopukluk devam ediyor. Kapanacak gibi de durmuyor sanırım. Ailenin istemediği eğilimde olan çocuklar nedense "hayırsız evlat" damgası yiyor.. Keşke o çocuk ailesine rahatça söyleyebilse aynı görüşte olmadıklarını..
Ama yönetim şekli bu yönde ilerledikçe olacağını pek sanmıyorum... Umarım yanılan ben olurum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder