6 Mayıs 2010 Perşembe

No Totti, no party




Lazio maçında yaptığı hareketle bir anda hedef adam haline getirilen Roma'nın kaptanı Francesco Totti için geçen sene takım 14. sıradayken bir pankart açılmıştı; "No Totti, no party" diye. (Bunu çevirmeye gerek duymuyorum az sayıdaki blogumun okuyucusunun İngilizce seviyesinin o kadar düşük olmadığını düşünüyorum. Yanıltmayın olum beni :))
Totti, bu sene taşıdığı yere kadar götürüyor takımı... Lazio maçındaki hareketi ile tekrar gündeme gelmişti.
Dün gece de oynanan Roma-Inter İtalya Kupası final maçında yine yaptı yapacağını... Maçın 88. dakikasında Inter'de istenmeyen adam ilan edilen genç Mario Balotelli'ye dirseği geçiren Totti, bir anda sahanın karışmasına neden oldu.
Tamam yenilmiş bir takımın kaptanı olmak zordur ama kimsenin hakkı değildir, 18 yaşındaki genç bir oyuncuya dirsek atmak...
Daha sonra olanlar oldu ama... Sahaya girmeyenler mi, birbirine girmeyenler mi.. Zaten maç yeterince gerilimliydi, saha içinde pimi çekilmiş bomba Marco Materazzi (Zidane'den meşhur kafayı yiyen futbolcu hani) vardı. Ki kendisi de atılmak için çok çabaladı ama sanırım İtalya'nın pısırık hakemlerinin yüreği yetmedi. İstifa Collina. Bitmez bu lig bu hakemlerle!!
Neyse konuyu çok dağıtmadan, Totti her zaman İtalya'nın bir rengi olarak anılacak. Ne demişler, No Totti, no party!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder