6 Mayıs 2010 Perşembe

Gittikçe büyüyen uçurum




Anayasa'nın değişikliği ile ilgili oylamalar yapılırken ilginç bir olay olmuştu ve AKP beklemediği bir şekilde yasa tasarısını geçirememişti, onaylatamamıştı...
Parti kapatma ile ilgili olan bu yasa tasarısının engele takılıp kalması herkesimde farklı tepkilerin oluşmasına neden oldu.
Ertesi gün gazete bayisinin önüne gittim. Bütün gazeteleri bir anda görebileceğim bir yer olan bu yerde bütün gazeteler, sürmanşetten vermiş haberi neredeyse...
Birçoğu bunu bir hezimet olarak değerlendirirken, Sabah gazetesi ise, oldukça farklı (!) bir başlık atmış; "Oylamada fire" diyerek.
Burada sanırım bütün AKP'lilerin parti kapatılmasına evet diyeceğini düşünmüş Sabah gazetesi...
El değiştirdikten sonra, Çalık Grubu'nun eline düştükten sonra Sabah gazetesi git gide AKP'nin gayri resmi yayın organına dönüştü. Zaten piyasada yeteri kadar AKP'yi kuzey olarak gören gazete mevcuttu, buna bir de Sabah eklenince gazete okuyası gelmiyor insanın.
Ancak Sabah gazetesindeki değişim böyle şeylerle sınırı değil. İsmet İnönü ile ilgili bir haber yapılmıştı aynı günde... Haberde manşette fotoğraftan kalan bir boşluk öylesine güzel doldurulmuştu ki, hayretler içinde baktım gazeteye..
Fotoğraftaki boşluğa, İnönü'nün Atatürk'ün ölümünden hemen sonra paraya kendi parasını bastırması örnek gösterilmişti.
Haber dilinde de editörümüz çuvaldızını da iğneyi de İnönü'ye batırmamaktan çekinmemişti.
Bu gidişle çocukken pazarları büyük bir keyifle okuduğum Sabah gazetesini bir daha almayacağım.. Çok yazık oluyor.
Modernlikle, sokakla, haberle arasındaki uçum iyice büyüyor Sabah'ın... Git gide hükümetin gizli sözcüsü haline geliyor.
İnanın çok üzülüyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder