23 Mart 2010 Salı

İlginç bir savunma ya da eleştirmenlerin bilgisizliği!



Blogda genellikle futbol yazmamaya özen gösteririm. Yazacaksam da tek bir takımla ilgili yazarım. Ya da hoşuma giden Avrupa maçlarını falan.. Geri kalanını Süper Lig'le ilgili olanları her salı buradan daha çok okunduğuna inandığım bir köşede yazmaktayım. Ama bu sefer beni futbol yazmaya iten konu bir başka...
Biraz komşumu kollayacağım ve bizim mahallenin takımı olan Galatasaray'ı savunacağım. Neden mi? Çok basit. Değerli meslekteki büyük ağabeylerimizin genel olarak düştüğü bir hatayı düzeltmek için bu blogu burada feda edeceğim.
Şimdi gelelim olaylara... Trabzonspor, Galatasaray'ı yenerek 2 sezondur süren "derbi" maçlarında kazanamama geleneğini sona erdirdi. Buraya kadar hoş güzel. Bordo mavililer, aldıkları bu galibiyetle ligin zirvesini karıştırdı. Bursaspor da Denizli'yi yenince 3 büyük kulüp sanırım son günlerin moda filmin adını ağızlarına almışlardır; "Eyvah Eyvah!"
Galatasaray'ın Trabzonspor karşısında tek bir değişiklik yapmasını gazetelerde onlarca köşe yazarı büyüğümüz eleştirdi. Yok efendim neden Rijkaard, maçı değiştirecek hamleler yapmazmış da, koca 90 dakika 1 değişiklikle mi geçer-miş de... Takıma neden müdahale edemez-miş de... Böyle farklı cümlelerden oluşan sonu aynı yere varan cümleler..
Peki bu değerli büyüklerime soruyorum, Galatasaray'ın Trabzonspor maçındaki yedeklerinden haberiniz var mıydı? Ben sizin yerinize söyleyeyim, Aykut, Uğur, Baros, Ayhan, Hakan Balta, Emre Çolak, Servet. Evet Galatasaray'ın maçı değiştirmesi için yapacağı müthiş sihirli değneğin ucundan dökülecek tozlar bu isimler. Birisi yedek kaleci Aykut. Onu geçiniz.
Servet ve Hakan Balta, defans oyuncuları. Ha belki Servet'i ileride oynatabilirdi. Tabi dahi yorumcularımız bunu unutmuşlar. Diğeri formsuz Uğur ve Ayhan. Diğer iki isim de sakatlıktan yeni çıkan Baros ile A2'den yeni kadroya alınan Emre Çolak.
Acaba bu isimlerden hangisi giden Trabzonspor maçını çevirebilecek potansiyeldeydi. Ha Hakan Balta oyuna girip 2 gol, 1 asist ile mi oynayacaktı? Ya da Aykut'u çılgınlık yapıp sahaya forvet olarak mı sokacaktı? Tek alternatifi olan Baros'u Elano'nun yerine aldı Hollandalı hoca. Elano çıkar mıydı, o tartışılır ama bence Rijkaard, elinde oyunu değiştirebilecek tek ismi de sahaya sürerek misyonunu tamamladı. Geri kalanı hafta içinde maça hazırlanan futbolculara kalıyor.
Ama bunu malesef bizim büyük büyük yorumcu/gazeteci ağabeylerimiz görmeyerek ya da görmek istmeyerek, bu durumu Rijkaard'a saldırıyor.
Devam edin abiler, durmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder