29 Mart 2010 Pazartesi

Hızlı, ritmli sözler ve futbol...



Fakirlik içinde büyüyen Amerikalı siyahi çocuklar, çektikleri dertleri kağıtlara döktüler. Daha sonra bu ritmli sözler çok tutuldu. Arka arkaya popüler olmaya başladılar.
Kendileri yetmedi, bayrağı devredebilecek isimler buldular. Hep birlikte el ele verdiler prodüktörlük şirketleri kurdular. Derken hatrı sayılır bir servet yaptılar.
Bu isimlerden bir tanesi Puff Diddy. Amerika'nın son yıllarda Doğu Yakası diye tabir edilen bölgeden çıkan Diddy, şimdiye kadar birçok sahne adı ile boy gösterdi. Ama herkes Puff Diddy diye tanıyor. Son yıllarda da değişikliğe gitmedi sağolsun. Kendisinin futbola olan ilgisini ilk kez duydum bu haberle birlikte. Amerikalı rap yıldızı Championship takımlarından Crystal Palace'ı almak istiyormuş. Sebebi ise bir hayli ilginç. The Sun gazetesine göre Diddy'ye ilk önce Premier Lig'de ekonomik olarak zor günler geçiren Portsmouth'u tavsiye etmişler. Ancak Diddy, "Hayır, ben Crystal Palace'ı beğendim. İsmi hoşuma gitti. Kaçıncı ligde olduğu beni ilgilendirmiyor" yanıtını vermiş. Diddy'nin girişimleri devam ediyormuş.
Gelelim bir diğer meşin yuvarlak peşindeki yıldıza... Son albümü Blueprint 3 ile büyük bir kar yapan Jay-Z'nin de Arsenal'in peşinde olduğunu okuduk. Birçok rap yıldızına prodüktörlük eden ve Amerika'nın en çok kazanan isimlerinden birisi olan Jay-Z'nin servetinin büyük bir çoğunluğunu bu konuda gözünü kırpmadan harcayacağını belirtmiş. Daha önce Fabregas ve van Persie ile görüşen Jay-Z'nin "Bu sene kupa kazanın bütün takımı New York'ta ağırlayacağım" gibi vaatleri de olmuş.
Kısa bir süre sonra bu ikiliyi İngiltere statlarında görebiliriz. Hem bu sayede Arap zenginlerinden sonra, Amerikalı şımarık rapper'ları da burada görmek benim gibi endüstriyel futbolu seven insan için gayet eğlenceli olacaktır.
Bu konu ile konuşurken, arkadaşım Akın ile Kanye West'in de bunun altında kalmayacağı fikrinde birleştik. Kanye'nin de Louis Vuitton'dan monogram forma yaptırıp, Nike Air Yeezys modelinde kramponlar yaptıracağını konuştuk. Düşünmesi bile eğlenceli değil mi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder