14 Ocak 2010 Perşembe

321 milyon dolar



Yukarıdaki sayı Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digitürk'ün her yıl kulüplere ödeyeceği para miktarı. Ligin bu kadar edeceği konusunda şüphelerinin olduğunu zaten Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem de söyledi; "Üzülerek söylüyorum ki futbolumuzun değeri şu anda bu etmemektedir. Ama ümitli olmasak bu kadar büyük bir para önermezdik. Bundan sonra daha çok sesimiz çıkacaktır. Bu kadar para veriyorsak, kalite konusunda daha çok beklentimiz olacaktır."
Sondan başladık bu yazıya... Çünkü ödenen paranın tamamını hesaplayınca 1 milyar doları geçiyor.
Kapalı zarf turundan sonra yapılan açık arttırma bir hayli sıkıcıydı. En az 50 bin dolar olan arttırma işin git gide uzamasına neden oldu. İzlerken aldığım notlardan yola çıkarsak, ilk başlarda Türk Telekom büyük bir hırsla kopartma peşindeydi. Bu konuda tecrübeli ve soğukkanlı olan Digitürk, gayet sakindi. Telekom, acil gole ihtiyacı olan takım gibi saldırmaya başladı. Ancak beklediğini bulamadı. Telekom'un atakları karşısında sakinliğini yitirmeyen Digitürk yetkililerinin en büyük avantajı Mehmet Eminkaramehmet'ti.
Paranın sahibi olan Karamehmet'in orada olması Telekom adına büyük bir üstünlük avantajıydı. Sık sık mola alan Telekom'un bunu yapmasının sebeplerini kendimce aşağıda sıralıyorum ve yazıyı bitiriyorum;
1- Taktik değiştirmek için.
Televizyonda gördüğüm kadarıyla fiyatları söylemeyen kişi devamlı telefonda birileriyle mesajlaşıyordu. Sanırım buradan gelen taktikler doğrultusunda birşeyler yaptılar.
2- Rakibin dengesini bozmak için.
Karşılarında patronun bulunduğu bir ekiple karşılaşmak kolay değildi elbette. Rakibin bu tür ihalelerde aşırı deneyimli olduğunu düşününce karşı tarafın dengesini bozmak için bu tür bir yöntem seçilmiş olabilir.
3- Çok sık su içtikleri için.
Kolay değildi. 4 saat boyunca oturunca Jennifer Lopez olsa, kıçı dümdüz olurdu. E bu insanlar da otur otur susamışlardır. 4 saatte kendimden pay biçersem temiz 3 litre su içerim. Bunu da içinde tutmak kolay bir şey değil. Telekomlu çalışanların sanırsam böyle çok su içince sıkışmalar oldu ve bol bol wc için mola istediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder