6 Ağustos 2009 Perşembe

Gel de çık işin içinden



MTV'nin Video Music Awards ödüllerinin oylaması internetten devam ediyor.
Geçen gün facebook'ta Jay-Z'nin hayran sayfasından gelen bir mesajla ben de oylamaya katıldım.
İsterseniz uzmanı olduğum en iyi hip-hop video ödüllerinden başlayalım.
Adaylar arasında; Asher Roth/I Love Collage, Kanye West/Love Lockdown, Jay-Z/Death Of Autotune, Eminem/We Made You, Flo Rida/Right Round.

İki beyaz rap yıldızından önde olanı bence Asher Roth. Eminem'in We Made You klibi komple Hollywood yıldızlarını eleştirmekten ibaret.
Son 3-4 senedir yaptığı büyük çıkış ile herkesin beğenisini toplayan Kanye West ve rap efsanesi Jay-Z'nin kapışmasına sahne olacakmış gibi geliyor. Şarkı olarak Flo Rida'nın Right Round şarkısı hoş olsa da video olarak çok zayıf.

D.O.A.'nın klibinde LeBron James'in oynaması ise Jay-Z'yi bir adım öne çıkatıyor. Ben oyumu Kanye West'e verdim. Sonucunu bekliyorum.
En iyi kadınlar videosunda adaylar; Beyonce/Single Ladies, Katy Perry/Hot n Cold, Kelly Clarckson/My Life Would Suck With You, Lady GaGa/Pokerface, Pink/So What, Taylor Swift/You Belong With Me.
Burada bence tek aday var. Lady GaGa. Madonna'dan daha iyi olacağı konuşuluyor kendisinin. Yaptığı herşey şu sıralar konuşuluyor. Hollywood basının yeni malzemesi. İkinci aday ise yine yeni yetme Katy Perry. Kızı öptükten sonra meşhur olan Katy ile Gaga çekişecektir.
Ancak aralarında bu iki isme de öncülük eden Pink'i de unutmamak lazım. Respect to Pink.

En iyi erkek sanatçı videosunda yine tanıdık isimler göze çarpıyor; Kanye West/Love Lockdown, Jay-Z/Death Of Autotune, Eminem/We Made You, NeYo/Miss Independent, T.I/Live Your Life.
Yine burada öne çıkan iki isim Jay-Z ile Kanye West. Yeni 2pac olma çabasındaki T.I'da plase olabilir. Ancak bu üç ismin çok yakın dost, çalışma arkadaşı olduğu göz önüne alınırsa aralarında bir kıskançlık olacağını sanmıyorum.
En iyi çıkış yapan sanatçı kategorisinin adayları göze aşina. Asher Roth/I Love Collage, Lady Gaga/Pokerface, Kid Cudi/ Day n Nite, Drake/Best I Ever Had, 3oh!3/Dont Trust Me.

Ödül için kapışacak isimlerden Kanye West, bu sefer Drake'nin Best I Ever Had isimli klibinde yönetmen koltuğunda.
O yönden belki bir şansı olabilir Drake'nin. Ancak buradaki favori isim Lady GaGa. İkinci sıra için çekişecek isimlerden Asher Roth ile Kid Cudi yine çok yakın arkadaş. Ödül ikisinden birisine gitse bile ikisi sevinecektir.
En iyi pop videosunda. Lady Gaga/Pokerface, Beyonce/Single Ladies, Britney Spears/Womanizer, Cobra Starship/Good Girls Go Bad, Wisin y Yandel/Abusadora adaylar arasında.
Britney Spears'ı tekrar dirilten şarkı Womanizer. Gimme More ile alemin dalga konusu olan Britney bitmediğini bu şarkı ile göstermiş oldu.
Lady GaGa ise yine en büyük favorim. Nedense içimden bir ses girdiği her dalda ödülleri toplayacak diyor.
Britney ile GaGa arasındaki çekişme sonunda birinci belli olacaktır.
En iyi rock adayları arasında Coldplay/Viva La Vida, Fall Out Boy/I Don't Care, Green Day/21 Guns, King Of Leon/Use Somebody, Paramore/Decode yer alıyor.
Coldplay'in Viva La Vida şarkısı son dönemde her yerde çalınıyor. Rock müzikten uzak durmama rağmen kulağıma geliyor. Bence Coldplay, Chirs Martin'in de yakışıklılığını kullanarak bu yarıştan galip gelecektir.
İşte geldik en büyük çekişmenin yaşanacağı yere. Yılın en iyi videosu.
Lady Gaga/Pokerface, Kanye West/Love Lockdown, Eminem/We Made You, Britney Spears/Womanizer, Beyonce/Single Ladies.

Burada yine pop müziğin galip gelebileceğini düşünüyorum. Sıkı bir çekişmenin ardından her ne kadar Kanye West'i desteklesem de içimden bir ses Lady GaGa'nın kazanacağını söylüyor.
Hiç bir yerde şans vermediğim Beyonce'nin burada bir sürpriz yapabileceğini de sözlerime eklemek istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder