27 Ağustos 2009 Perşembe

Dondurulmuş tango



Uzun süredir yazmıyordum. Ramazan geldikten sonra bir uyku hali içindeydim.
Bugün gelen haberlerden sonra pek bir keyiflendim. Üzerimdeki miskinliği atıp yazma kararı aldım.
Konumuz Beşiktaş'ın Arjantinli kaptanı Matias Emilio Delgado. Ya da takım içindeki adı ile Mati.
Delgado geldiği zamanları hatırlayanlar bilir. Beşiktaş'ın başında Fransızların efsane oyuncularından Jean Tigana vardı. Ağzında kürdanla gezen bu siyahi hocamız, Ülker'den gelen 5 milyon Euro'yu oraya harcamamız konusunda çok ısrarcıydı.
İstedi de ne oldu. 10 numaranın mevkisinde oynayan Arjantinli sağ çizgide oynadı. Ama kızmamak lazım Delgado'ya Tigana'nın "oyuncunun mevkisi yoktur" mantığının kurbanıydı.
Tigana'nın ardından gelen Ertuğrul Sağlam bu sefer, "10 numara yerinde oynarsam, 10'luk performans sergilerim" diyen tangocuyu istediği yerde oynattı. Ancak o sezon da bir türlü istediği gibi gitmedi işler.
Daha sonra Mustafa Denizli geldi. Baktı bu Mati devamlı sakatlanıyor olacak gibi değil. Hocamın da gelişinin tek bir amacı vardı. "Şampiyonluk."
O sözleşmenin mürekkebi kuruduktan sonra şampiyonluk için herşey yapılabilirdi. Devre arasını sakat geçiren Delgado'dan baktı Mustafa Denizli bir hayır yok. Gitti Yusuf Şimşek'i getirdi.
Yanlış hatırlamıyorsam Yusuf'la ilgili yaptığım haberde tecrübeli oyuncunun 11 puan kazandırdığı yazıyordu.
Tek bir adam 11 puan.
Delgado'nun Türkiye'de bulunduğu süre içinde kazandırdığı puan bu kadar mıdır bilmiyorum.
Delgado'nun Beşiktaş'a yaptığı tek iyilik siyah beyazlıları Şampiyonlar Ligi'ne taşımaktır (FC Zurich'i iki maçta da yıkmıştı. Biz de sandık ki "Bu sene Mati'nin senesi olacak. Ama neredeee).
Oradan gelen parayı düşünürsek, kendisi için ödenenen saçma bonservis ücretini karşılar.
Neyse yine takımını yalnız bırakan kaptanın sözleşmesi ocak ayına kadar dondurulmuş. Madem dondurulacak neden bu zamana kadar oyaladın ey baba Delgado. Bu kadar paragöz olmanın anlamı var mıydı?
Beşiktaş'ın elini kolunu bağladınız. Yapacağı transfer varsa da yapamadı. Şimdi adı işi bitmiş Yıldıray Baştürk ile anılıyor.
Gelen haberlere göre de G.Antepspor'un Brezilyalısı Tabata da listedeki bir diğer isim.
Bakalım Beşiktaş'ım bu sene yine kimi getirip fiyaskonun altına imzasını atacak.
İnşallah ben yanılırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder