11 Mart 2009 Çarşamba

yaşlanmayan yazarlar




Gazetelerin her köşesinde, her yerinde, her sayfasında gazetecilerin imzalarında fotoğraflar kullanılıyor. Ama şöyle bir ilginçlik var ki, bu imzası çıkan herkes gençliğinde çekildiği fotoğrafları kullanılıyor. Ben de dahil olmak üzere eskiden daha yakışıklı, daha az kırışıklı olduğumuzu düşünerek eskileri kullanıyoruz.
Bunun en iyi örneği, Hasan Cemal... Sayın Cemal, bundan 20 sene önce çekildiği fotoğrafı hala klişesinde kullanıyor. Onu görmeyen birisi alsa gazeteyi "ne kadar gençmiş yahu" der.
Türk Spor Basını'nın duayenlerinden birisi olan ve çok sevdiğim Necmi Tanyolaç abimiz de aynı taktiği izliyor... Necmi Abi bundan 25 sene önce çekildiği fotoğrafı kullanıyor.
Hürriyet, son dönemde bir yenilemeye gitti de yazarların, muhabirlerin yeni fotoğraflarını çekti. Böylece yılların izi yüzlerinde daha belirgin bir hale geldi. Mesela Korkut Göze, 90'lı yıllarda çekildiği fotoğrafı kullanıyordu. 2008'de Hürriyet değişikliğe gitti ve daha güncel fotoğrafları kullanmaya başladı.
Sanırım yazarların, gençlik fotoğraflarını kullanmalarının sebebi yaşlanmaktan korkmak olsa gerek... Bir gün o köşeleri başkalarına devretmekten korkmanın yanı sıra ölmekten de korkuyorlarmış büyük abilerimiz..
Neyse ne kadar fotoğraflarda genç görünseniz de kimliğinizdeki yaştasınız :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder