16 Mart 2009 Pazartesi

Ya McCain başkan olsaydı




Amerika'nın başkanlık seçimleri bir hayli çekişmeli geçmişti... 2008'e damgasını vuran en önemli olay ne diye sorsak sanırım herkes önce ekonomik kriz, sonra da ekonomik krizi bitirmeye and içmiş Obama'nın seçilmesi liste başı olurdu. He bi de Euro2008 Türko'larımızın başarısı...
Obama'nın seçilmesi 2008 senesinde siyahilerin adeta bir patlama yılı oldu. Obama'dan sonra senenin en popüler insanlarından birisi de Jamaikalı atlet Usain Bolt'tu. Bolt, 100 metreyi 9,68 saniye koşarak dünya rekoru kırmıştı.
Bu ve benzeri olayların siyahileri zirveye taşıdığı yılda, Fotomuhabirleri Derneği de kendisine bir pay çıkartmıştı. Türkiye'deki bütün fotomuhabirlerinin katıldığı yarışmada 1. seçilen spor fotoğrafı benim çok ilgimi çekmişti.
Beyaz bir atlet, elindeki bayrağı siyahi sporcuya devrediyor. Fotoğrafçılıktan çok anlamıyorum ancak anlayanlarına sorduğumda cevap aynı; "Obama seçildiği için bu fotoğraf ödül aldı. Yoksa herhangi bir çekiciliği yok. Hareket veya coşku yok."
Temelde Obama'nın seçilmesi yatıyor. Eğer Kenya asıllı Barrack'ın yerine John McCain seçilmiş olsaydı sanırım bu fotoğraf elenip giderdi.
Neden mi? Çünkü siyahi sporcular uzun bir süre önce bayrağı devraldılar da atletizm konusunda çığır açıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder