19 Mart 2009 Perşembe

keşke Atatürk de olsaydı






Geçtiğimiz gün Akşam gazetesinde bir haber yayınlandı. Noktasına, virgülüne dokunmadan veriyorum. Buyrun beraber okuyalım.

"İTALYA'DA Rönesans döneminin ünlü ressamlarından Raphael'in 'The School of Athens' (Atina Okulu) adlı eserinden esinlenilerek yapılan tablo, internetin en çok aranan resimlerinden biri oldu. Dudu, Li Tiezi, Zhang An adlı Uzakdoğulu 3 sanatçının yaptığı tabloda, tarihin en ünlü 103 ünlü ismi bir araya geldi. Rönesans'ın en ünlü düşünürlerinin tek bir tabloda resmedildiği eserden ilham alan 'Dante ile İlahi Komedya'yı Tartışmak' adlı çalışmada, Gandi'den Bill Gates'e kadar farklı alanlardan isimler yer aldı."

Gazetedeki haberde, Marlyn Monroe, Homer Simpson, Yaser Arafat gibi isimlerin de olduğu yazıyordu. Gözlerim bu tabloda Atatürk'ü aradı. Ancak ne ünlüler listesinde ne de tablodaki yüzlerden Atatürk'ü seçemedim.
Yani bir ülkeyi kurtarmış, tarihi değiştirmiş, Rusya'daki çarlık rejimini yıkmış, komünist rejimin gelişmesinde istemeden de olsa katkıda bulunmuş, esaret altında yaşayan birçok ülkenin önderi olmuş birisi Atatürk.
Böylesine bir tabloda neden olmasın? Türk'üz diye mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder