23 Şubat 2010 Salı

Göreviniz gol atmak

İNGİLİZLERİN futbolu icat etmesinden bu yana vazgeçilmez bir unsur oldu savunma oyuncuları.
Amaçları rakip takımın golcülerini durdurmaktı. Futbolun “total”leşmesinden sonra farklı misyonlar da yüklendi. Rakip kalede pozisyon bulmakta sıkıntı çeken teknik direktörler, hücum organizasyonlarına başka mevkide oynayanları da dahil ettiler; savunmacıları.
Forvet bile oynuyorlar
İş öyle bir yere geldi ki, oyunun sıkıştığı anlarda ileri gidip gol atma görevleri veriliyor. 2010’un ilk derbisinin oynandığı bu haftada savunma oyuncuları başroldeydi.
Ama bu sefer rakip forvetleri durdurmadaki başarılı performansları ile değil. Takımlarına kazandırdıkları puan ya da puanlarla ön plana çıktılar. Bu hafta biz de asıl görevlerini unutup, rakip kalede başarılı olan savunmacıları sizlere bir kere daha hatırlatmak istedik.

Tomas Sivok

Arda’nın golüne engel olamayan Sivok, 82. dakikada bu sefer Galatasaray kalesinde boy gösterdi. Topu filelere gönderen Beşiktaşlı yıldız, hatasını telafi etmeyi başardı.

Damien Koffi

Denizlispor’un direnişi devam ederken bu hafta yeşil siyahlıların tecrübeli savunmacısı takımının ilk golünü atarak Diyarbakırspor’u yıkan isim oldu.

Jan Rajnoch

Ankaragüçlü futbolcu, Vittek’in aşırttığı topa yaptığı vuruşla takımını Antalyaspor karşısında öne geçirdi. Yaptığı vuruş ise forvetlere taş çıkartacak nitelikteydi.

Muhammet Hanifi

Ankaragücü’nün savunmadaki bir diğer ismi olan Muhammet, takım arkadaşı Rajnoch’la bir oldu Antalyaspor’un tecrübeli golcüsü Veysel’in gollerine karşılık verdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder