9 Şubat 2010 Salı

Alışkanlıklar haftası

Futbol oynamanın imkansız olduğu sahalarda, mücadele ön plana çıktı. Takımların gol alışkanlıkları ise tavan yaptı.

BİR şeye alışmış olma durumu, alışkınlık, alışmışlık, alışkı, itiyat, huy, meleke, ünsiyet, yordam... İç ve dış etkilerle hep aynı biçimde gerçekleşmesi sonucu beliren şartlanmış davranış. Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinde “alışkanlık” kelimesinin karşılığı böyle verilmiş.
İnsanları zaman zaman zor duruma düşüren, kimi zaman da vezir eden şeydir alışkanlıklar...
Peki bunun futbolla ne ilgisi var?
Sahada futboldan çok, kora kor mücadelenin ön plana çıktığı, oyuncuların kazanma isteği, hırsı yüzünden sertleştiği bir haftayı geride bırakırken, takımlarımızın alışlanlıkları ön plandaydı. Kimisi bu iyi alışkanlıkları sayesinde paçayı kurtardı. Kimisi hastalıktan beter, alışkanlıklarının kurbanı oldu.
Süper Ligimizin 20. haftasında takımlarımızın yanı sıra ayrıca bazı yerler de kötü bir alışkanlığını devam ettirdi. Bu kötü alışkanlık, bir takımın canını fena halde yakmış durumda. Ve eğer bu durum tedavi edilmezse, birçok futbolcunun tehlike altında olduğunu da hatırlatıyoruz.
Bu hafta da devam eden alışkanlıkların bir listesini çıkardık...

Fenerbahçe-Diyarbakırspor

Daum’un Fenerbahçesi’nin en büyük özelliği son dakikalarda gol bulmak. Alman hocanın en iyi futbol felsefesinde daha önce açıkladığı gibi son düdüğe kadar mücadele etmek yatıyor. Bunu sarı lacivertlilerin attığı gol dakikalarına bakarsak da anlıyoruz. 76-90 arasında tam 13 kez gol sevinci yaşayan F.Bahçe, 14’üncüsünü de Diyarbakırspor karşısında kaydetti. Ancak bunda kırmızı yeşillilerin de payı yok değil. Diyarbakırspor da 76-90. dakikalarda gol yemeden yapamıyor.

Kasımpaşa -Antalyaspor

Kasımpaşa’nın bu sezon 76-90. dakikalar arasında 12 gol yemesi, daha üst sıralarda olmasına engel oldu. Ancak burada Antalyaspor’un başka bir alışkanlığı ortaya çıkıyor. Kırmızı beyazlılar, maçların ikinci yarısında 16 kez gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor-Manisaspor

Şenol Güneş’in gelmesiyle birlikte Trabzonspor’un yakaladığı çıkış, bordo mavili taraftarları coşturuyor. Yükselişini devam ettiren Trabzonspor’un sırrı maça istekli başlamalarında yatıyor. Güneş’in öğrencileri, bu sezon ilk 45 dakikalık dilime tam 23 gol sığdırdı.

Sivasspor-Denizlispor

Son haftalarda bir kıpırdanma halinde olan Sivasspor, Denizlispor karşısında golü 46. dakikada, Erman’ın ayağından bulmuştu. Kırmızı beyazlıların, 46-60. dakikalar arasında 9 kez gol sevinci yaşadığını görüyoruz.

Kadıköy Şükrü Saracoğlu

Gazetemizde bir haber çıkmıştı; “Uğur ve Sercan’dan sonra kurban kim olacak” başlıklı. Bu haberimize yanıtı pazar gecesi bize Şükrü Saracoğlu Stadı verdi. Saracoğlu, oyuncu sakatlama alışkanlığını Özer ve Lugano ile sürdürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder