12 Ekim 2009 Pazartesi

5 bin euro'luk Blazeviç'e geçildik

Takımını grup ikincisi yapmayı başaran Hırvat çalıştırıcı ayda 5 bin Euro (10 bin 750 TL) alıyor. Terim’in maaşı ise 260 bin TL. İki ülke futbolcularının toplam değerleri arasında da yaklaşık 35 milyon Euro fark var.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup’taki ikincilik yarışının sonucunda büyük bir tezat ortaya çıktı. Nüfus ve yüzölçüm bakımından Türkiye’nin yaklaşık 15’te 1’i kadar olan, Avrupa’nın en yeni ve küçük ülkelerinden Bosna Hersek, bizi saf dışı bırakarak, grupta ikinci sırayı elde etmeyi bildi. Bosna Hersek’in başarısını anlamlı kılan bir başka önemli konu; iki ülke milli takımlarının değeri ve teknik direktörlerinin aldığı paralar arasındaki büyük uçurum...
Grup maçlarında 19 puan toplayan Bosna Hersek Milli Takımı’nın Hırvat teknik patronu Miroslav Blazeviç’in aylık maaşı 5 bin Euro. Yani, 10 bin 750 TL. Fatih Terim ise Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ayda 260 bin TL. Diğer bir deyişle Blazeviç’in 24 katı. Bizim Milli Takım’da Fatih Terim’in yardımcı antrenörleri bile Miroslav Blazeviç’ten daha fazla para kazanıyor. Antrenörler Oğuz Çetin, Müfit Erkasap, Metin Tekin ve Eser Özaltındere 25’er bin TL, menajer Şükrü Hanedar ise 20 bin TL maaş alıyor. İki ülke futbolcularının değerlerine gelince... Son oynanan milli maçlara davet edilen oyuncuları baz alarak yaptığımız karşılaştırmada, Türk Milli Takımı’nın rakibine 35 milyon Euro fark attığı ortaya çıkıyor. Ay yıldızlı ekibimizdeki futbolcuların toplam değeri 113 milyon 750 bin Euro’yu bulurken, Bosna Hersek’te bu rakam 78 milyon 600 bin Euro.
Futbol ekonomisi üzerine araştırmalar yapan “transfermarkt.de” sitesinin verilerine göre, Bosna Hersek’in en pahalı oyuncuları Edin Dzeko (18 milyon Euro) ve Vedad Ibisevic (7.5 milyon Euro). Bizim en pahalı futbolcularımız ise, Arda Turan (15 milyon Euro) ve Tuncay Şanlı (9.8 milyon Euro).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder