6 Ekim 2009 Salı

3 gitti 1 kaldı

İlk 7 hafta sonunda yenilgisiz F.Bahçe, G.Saray, G.Birliği ve Eskişehir’den, sadece sarı lacivertliler namağlupluk unvanını koruma başarısı gösterdi. Diğer 3 takım ilk mağlubiyetlerini tattı.

FENERBAHÇE, Galatasaray, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği, 7. hafta geçilirken Süper Ligimizin yenilmezleri arasındaydı. Ancak 8. haftada bu 4 takımdan sadece Fenerbahçe, unvanını korumayı başardı.

Thomas Doll’ün teknik direktörlüğe gelmesi ile birlikte iyi bir çizgi yakalayan, 7 maçta 2 galibiyet ve 5 beraberlik alan Gençlerbirliği, Fenerbahçe’ye karşı koyamadı. Başkent ekibi, Alex (2) ve Lugano’nun gollerine engel olamayınca namağlupluk unvanını kaybetti. Bir başka teknik direktör transferi ile çıkış yakalayan Galatasaray da, Rijkaard dönemindeki ilk yenilgisini tattı. Hollandalı çalıştırıcı ile bu sezon 15 resmi karşılaşmada 11 galibiyet ve 4 beraberlik alan sarı kırmızılılar, Ankaragücü’ne deplasmanda boyun eğerek hem ligdeki, hem de genel anlamdaki yenilmezliğini kaybetti.

En çok galibiyet G.Saray’a karşı
Bu galibiyet belki G.Saray taraftarlarını bir hayli şaşırttı ancak tarihe bakarsak Ankaragücü galibiyetlerinin sarı kırmızılılara yabancı olmaması lazım. Şimdiye kadar üç büyüklerle 230 maça çıkan başkent temsilcisi, 30 kez kazanma başarısı gösterdi. Bu galibiyetlerin 15’ini G.Saray’a karşı alan sarı lacivertliler, 8 kez F.Bahçe’yi, 7 defa da Beşiktaş’ı dize getirdi. Ankaragücü ayrıca en son 14 Ekim 2006’da G.Saray’ın filelerini havalandırmayı başardı. Sarı lacivertlilerin golünü Tita kaydetmişti.

Makukula tarihe geçti
Kayserispor’a sahasında Makukula’nın tek golü ile mağlup olan Eskişehir, ligdeki yenilmezlik unvanını yitirdi. Evindeki 3 maçı da kazanmayı bilen kırmızı siyahlılar, ilk puan kayıbını yaşadı.

Kayserispor da bu sonuçla lig tarihindeki Eskişehir deplasmanındaki ilk galibiyetini aldı. Sarı kırmızılılar, ayrıca Rıza Çalımbay’ın öğrencilerine deplasmandaki ilk golünü atmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder