2 Eylül 2009 Çarşamba

Otur yerine: Sıfır!

Süper Lig’in 50 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşti. Ligin ilk 4 haftasında 3 takım sınıfta kaldı. Sivas, Denizli ve Kasımpaşa’nın hala puanı yok.

SON 15 yılın en iyi başlangıcını yapan Fenerbahçe, Süper Lig’de bu sezon oynadığı ilk 4 maçta 4 galibiyet aldı ve 12 puan topladı. Sarı lacivertliler, böylesine iyi bir başlangıcı en son 1994-1995 sezonunun ilk 4 haftasında yapmıştı (Zeytinburnuspor’u 4-1, Ankaragücü 2-1, Denizlispor’u 3-2, Kocaelispor’u 5-1 mağlup etti).
Bu sezon yaptığı gol patlaması ile dikkat çeken Galatasaray da yoluna dolu dizgin devam ediyor. Yaptığı flaş transferlerin meyvesini toplayan sarı kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile ligde diğer takımlardan önde yer alıyor.
Geçen sezonun çifte kupalı takımı Beşiktaş ise şu sıralar gol sıkıntısı yaşıyor. Siyah beyazlılar, ilk 4 haftada 3 defa rakip ağları havalandırabildi. (İstanbul BŞB’ye 1, Antalyaspor’a 2 gol attılar). Kara Kartal şimdiden zirvenin 6 puan gerisinde yer alıyor.
Tarihte ilk kez oluyor
Bunlar ligin zirvesini ilgilendiren olaylar. Ancak biz bu sefer ligin dibine bir göz attık ve şimdiye kadar hiç gerçekleşmemiş bir olay ile karşılaştık.
Süper Lig’imizin 50 yıllık geçmişinde ligin ilk 4 haftasında şimdiye kadar hiç 3 takımın da 0 puanı olmamıştı (Sivasspor-Denizlispor maçı henüz oynanmadığı için 2 takım şimdiye kadar 3 maça çıktı).
Sivasspor, Denizlispor ve Süper Lig’e yeni yükselen Kasımpaşaspor, şimdiye kadar puanla tanışamadı.
Son 2 sezondur ligde fırtınalar estiren Sivasspor, ligin 3 haftasında 3 yenilgi aldı, tek gol attı (ligin açılış maçında Trabzonspor’a). Kırmızı beyazlılar, Denizlispor ile deplasmanda oynayacağı maçı ertelenen bu maçı galip bitirse dahi tarihinde ilk kez ilk 4 hafta sonunda 4 puanın altında kalmış olacak. Yiğidolar, Sivasspor geçen sezon ilk 4 haftada 8 puan, 2007-08 sezonunda ilk 4 haftada 9 puan, 2006-07 sezonunda ilk 4 haftada 4 puan, 2005-06 sezonunda ilk 4 haftada 8 puan almıştı.

Sihirbaz Alex iş başında

FENERBAHÇE’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen Manisaspor karşısında takımını yalnız bırakmadı. Kaptan, takımının zorlandığı anlarda sahneye çıkıp, 3 puanı kazandırdı. 90 dakika sahada kalan sambacı, bu süre içinde 54 kez topla buluştu. 31 kez isabetli pas veren Alex’in 3 şutu da kaleyi buldu. Sambacının 86’da direkten dönen topunu Semih filelere göndererek takipçiliğini konuşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder