25 Eylül 2009 Cuma

Golcün kadar konuş!

Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısı girilen gol pozisyonlarındaki başarısızlık. Kartal, ilk 6 haftada 31 gol pozisyonunda sadece 3 kere başarılı oldu. Yüzde 10’luk bir ortalama tutturdu. G.Saray’ın ortalaması ise yüzde 44.

GEÇEN sezon aldığı çifte kupa ile tarihe geçen Beşiktaş’ta bu sezon yaşanan sıkıntılar herkes tarafından biliniyor.
Lig tarihinin en kötü günlerini yaşayan siyah beyazlıların en büyük problemi gol yollarında. Aslına bakarsanız Beşiktaş’ın geçen sezon ile bu sezonki durumu arasında çok büyük fark yok.
Geçtiğimiz sezon bu dönemde Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Beşiktaş, 36 kez gol pozisyonuna girmişti. Mustafa Denizli’nin öğrencileri ilk 6 haftalık periyotta 31 defa rakip kalede gol pozisyonu buldu.

Sıkıntıyı herkes biliyor

Buraya kadar pek bir farkın olmadığını görüyoruz. Ancak Sağlam’ın dönemindeki Beşiktaş, bu 36 gol pozisyonundan 11’ini gole çevirmeyi başardı. Siyah beyazlılar, yüzde 31’lik bir başarı oranı tutturdu. Bu zaman diliminde Bobo 3, Holosko, Nobre ve Delgado 2’şer kez rakip ağları sarsmıştı.
Şimdiye kadarki karşılaşmalarda siyah beyazlılar, 31 gol pozisyonunda 3 kere gol sevinci yaşayabildi. Kartal, yüzde 10’luk bir başarı yüzdesi elde edebildi. Bobo, Nobre ve Nihat henüz gol sevinci yaşayamadı.

En iyi ortalama G.Saray’da

Girdiği gol pozisyonlarında en başarılı takım ise Galatasaray. Bu yıl girdiği 43 gol pozisyonundan 19’unu değerlendirmeyi başaran sarı kırmızılılar, yüzde 44’lük bir ortalama tutturdu. Sarı kırmızılılarda Nonda 5, Baros 4, Kewell 3 defa gol sevinci yaşadı. Bu da Galatasaraylı oyuncuların hücumdaki becerisini ortaya koyuyor. 2008-2009 sezonunun ilk 6 haftasında da buna yakın bir ortalama tutturmayı başarmıştı. Geçen yıl 40 gol pozisyonuna giren Galatasaray, bunun 11’inde başarılı olmuştu. Cimbom, 6 haftada yüzde 40 gibi yüksek bir ortalamayı yakalamayı başarmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder