8 Haziran 2009 Pazartesi

50 Cent'ten nefret etmek için 5 neden

1- Kalitesizleşti.
İlk çıktığı zamanlardaki 50 ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.. İlk dönemlerde sokaktan aldığı ilhamı kaybetmiş durumda. Eski şarkıları ile şimdikiler arasında dinlediğin zaman farkı saniyesinde anlıyorsunun. Party life benzeri şarkı sözleri yazmaya başladı.
2- Gangsta havasından çok uzakta.
İlk çıktığı zamanlardaki havasından uzak.. Evet, tekrar oldu. Neden olduğunu hemen açıklayalım. Bir üstte dediğimiz "party life türünde şarkılar yapar oldu"yu açalım. "Gunz come out", "Window Shopper" gibi çok klas şarkılardan "Amusement Park" gibi tırt parçaların altına imzasını atar oldu. "Hadi kızlar, sihirli değneğime dokun" gibi sözler içinde boğulur oldu.

3- Önüne gelenle düet yapmaya başladı.
Akla gelmedik insanlarla düetler yapmaya başladı. Bunun temelinde tabi o kalitesizleşme yatıyor. Akla gelmedik tipleri yanına alan 50 Cent, G-Unit ayağına olur olmadık insanlarla feat yaparak kendi kalitesizliğini ortaya koyuyor. Hatta son olarak Gekko isimli Türk rapperı da G-Unit'in kalabalık ekibine dahil etti.
4- Tarzını değiştirdi.
Müzik tarzını değiştiren 50, giyim tarzını da değiştirdi. Kanye West, P.Diddy, Jay-Z gibi isimlerin rapper giyim şeklini bırakıp daha tarz peşinden koşmasından sonra kendisi de sürü psikolojisine kapıldı. Ama bir yerde yanlış yaptı. Gangsta imajından uzaklaşmadan şık olmayı denedi. Olmadı.
5- The Game'i karşısına aldı
G-Unit'in içinden çıkıp en başarılı olabilecek bir elemandı The Game. Şayet öyle.. Los Angeles'in Bloodz çetesine mensup olan The Game, 50'den daha çok parlama ihtimaline sahipti. Bunu çekemeyen 50 de resti çekerek bazı problemler çıkarttı. Bunun sonucunda The Game, G-Unit gibi 50 Cent'e bağımlı bir gruptan uzaklaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder